Politika

Luka Ploče želi kupiti Luku Vukovar

luka vukovar by luka-vukovar.hr

Luka Ploče d.d. posala je pismo namjere za kupnju poslovnog udjela u vlasništvu Republike Hrvatske, trgovačkog društva Luka Vukovar d.o.o., slijedom javnog poziva objavljenog na stranicama CERP-a, provedbom javnog natječaja. 

Rok za dostavu ponude bio je 1. rujna 2014. godine. Pločanska luka tako je iskazala interes za luku u Vukovaru, koja je procijenjena na 38 milijuna kuna, a sada će svi zaniteresirani imati mogućnost pregleda „krve slike“ vukovarske luke. 

Luka Vukovar bila bi bitna za Ploče jer se nalazi na važnom zemljopisnom položaju na Dunavu, osobito u smislu trgovinskih tijekova između srednjoeuropskih luka i luka u Crnome moru, pri čemu posebni značaj ima luka Constanza u Rumunjskoj. 

Prema riječima direktora Luka Ploče d.d. kap. Ivana Pavlovića, realizacijom ovoga projekta, sve podunavske zemlje povezale bi se s Pločama. 

„Naravno, preduvjet uspješnost cijelog projekta, bilo bi postajanje nezavisnih željezničkih operatera, s konkurentskim cijenama i kvalitetnom uslugom“, rekao je Pavlović. 

Trenutačno, između Ploča i Vukovara, u Hrvatskoj i BiH postoje četiri operatera, što poskupljuje cijenu usluge i uzrokuje  velike vremenske i ekonomske gubitke, zbog administrativnih barijera, promjene lokomotiva i drugih razloga.

Tekst: Ante Šunjić
www.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni