Kultura

‘PRAVO NA ZDRAV ŽIVOT’: Tužba protiv Vlahe Orepića je sramotna!

ivan pavlovic by dubrovacki.hr

U cijelosti prenosimo priopćenje inicijative “Pravo na zdrav život” povodom tužbe gosp. Ivice Pavlovića protiv gosp. Vlahe Orepića, a povodom tekstova koji su objavljeni na našem portalu:

Sramotna je činjenica da se zbog stava, osobnog mišljenja i dojma tuži VLAHO OREPIĆ – Hrvatski domoljub, rodoljub, branitelj,dragovoljac, visoki časnik, čovjek, građanin i Pločanin. Građanska inicijativa Pravo na zdrav život, svi njeni članovi i simpatizeri doživjeli su i preživjeli zadnjih mjeseci borbe protiv instaliranja TE u Pločama, sustavno vrijeđanje, omalovažavanje i prijetnje. Nas, koji smo odreda domoljubi, pacifisti, ekološki osviješteni i koje vodi isključivo ljubav prema našoj Neretvi , od pojedinih likova javno se nazivalo čak i militantima. Nismo tužili, i nećemo, jer kršćanski je praštati. Na žalost, neki „veliki“ kršćani nisu spremni tolerirati pravo na drugačije mišljenje i na osobni stav, o čemu svjedoče i ovakve bespredmetne tužbe.

Naš strah, kao i strah gospodina Vlahe Orepića, kao i mnogih građana Ploča je opravdan i stvaran. Živimo ga svaki dan otkako se crna prijetnja termoelektrane uvukla u naše živote.


Istina je jedna, i ona je na Vlahinoj strani, a Božije je poslanje govoriti istinu i samo istinu, sviđala se ona nekome ili ne. A istini se ne može suditi.

Foto: www.dubrovacki.hr

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.