Kultura

Obilježen Međunarodni dan muzeja

I ove godine naša Škola je sudjelovala u projektu povodom Međunarodnog dana muzeja koji je organizirao Arheološki muzej Narona u Vidu. Ovogodišnja tema je KLIKni na spolij. Spoliji su kameni elementi i dijelovi skulptura koji su se kao obični građevni materijali umetali u nove kuće, zidove, bedeme ili bilo kakve arhitektonske sklopove. Na njih nailazimo duž cijelog Jadrana i u svim vremenskim razdobljima.

Međunarodni dan muzeja obilježio se 18. svibnja, a u izložbi su se mogli vidjeti edukativni panoi o rimskim spolijima učenika Gimnazije Metković, Srednje poljoprivredne i tehničke škola Opuzen, OŠ Opuzen, Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Pločama i OŠ „Vladimir Nazor“ Ploče. Izložba je dio projekta Edukativna muzejska akcija – KLIK na kulturni krajoLIK kojim se ostvaruje suradnja s učenicima osnovnih i srednjih škola.

U projektu su sudjelovale učenice Likovne grupe i Mladi povjesničari pod vodstvom učiteljica Marije Čupić-Senta i Adriane Kostanić Burić. Projekt su u Arheološkom muzeju Narona prezentirale učenice 6.b razreda Karla i Lara Grgurinović.


Nakon što su učenici održali prezentaciju o svojim radovima s vodstvom muzeja Narona i svojim učiteljima i nastavnicima obišli spolije u stalnoj postavi muzeja, a zatim su prošetali Vidom kako bi vidjeli spolije ugrađene u zidove kuća. Zainteresirani učenici mogli su sudjelovati i u radionici izrade kuća od kartona i papira gdje su koristili i elemente spolija.

Tekst i fotografije: Osnovna škola Vladimira Nazora Ploče

Možda ti se sviđa

Divlje odlagaliste
Kultura

DOGOVOROM PROTIV “DIVLJAKA”

Prema ocjeni stručnjaka jedino dugoročno rješenje je izgradnja zajedničkog odlagališta za sve neretvanske gradove i općine Sanacija odlagališta otpada na
Kultura

Gitarski duo Ravi Shrestha & Miha Petric

Ne propustite večer prožetu zvukom flamenka, jazza, bluesa i etno glazbe inspiriranu melodijama sa područja Španjolske, Latinske Amerike i Balkana.